load...

Ehdot ja edellytykset

Varausehdot

Sopimuskumppanisi on Matrix GolfMatkat (yritysnumero 917 006 1489), jonka rekisteröity kotipaikka ja päätoimipaikka on Burhanettin Onat Caddesi, A Akdemir Apt 79/1a, Antalya, 07100, Turkki. Nämä varausehdot on muotoiltu lakisääteisten velvoitteidemme perusteella. Ne eivät vaikuta lakisääteisiin oikeuksiisi.

1. Matkasopimuksesi: Tehdessäsi varauksen vahvistat, että sinulla on valtuudet hyväksyä ja että hyväksyt nämä varausehdot omasta puolestasi ja matkaseurueesi puolesta. Sopimus syntyy, kun hyväksymme varaukseesi liittyvän maksun tai kun toimitamme vahvistuksen/laskun, sen mukaan, kumpi tapahtuu myöhemmin. Nämä ehdot yhdessä verkkosivustollamme olevien tietojen kanssa muodostavat koko meidän välisemme sopimuksen. Matkatoimistoltasi saamasi neuvot/tiedot, jotka eivät ole yhdenmukaisia esitteemme ja näiden ehtojen kanssa, eivät ole osa meidän välistämme sopimusta.

2. Varauksen tekeminen: Kun sinä tai matkatoimistosi tekee meille varauksen ja me hyväksymme sen, sinun on välittömästi maksettava 100,00 euron varausmaksu henkeä kohti sekä mahdollinen vakuutusmaksu. Varausmaksun lisäksi on maksettava lentolipun koko hinta, jos Matrix GolfMatkat varaa lennon. Lentoyhtiöstä riippuen lentolipun ehdoissa saatetaan sanoa, että lentolipun hintaa ei palauteta. Seurueen vastuuhenkilön on täytettävä ja allekirjoitettava varauslomake, jolla hän hyväksyy nämä varausehdot kaikkien osallistujien puolesta. Tämän jälkeen sinulle tai matkatoimistollesi lähetetään vahvistus/lasku, josta ilmenee maksettava summa, joka on maksettava viimeistään 12 viikkoa (84 päivää) ennen lähtöä sesonkiaikana (helmikuu, maaliskuu, huhtikuu, toukokuu, syyskuu, lokakuu ja marraskuu) ja 8 viikkoa (56 päivää) ennen lähtöä sesongin ulkopuolella (tammikuu, kesäkuu, heinäkuu, elokuu ja joulukuu). Jos varausmaksua ja/tai matkan hintaa ei makseta ajoissa, peruutamme matkajärjestelysi ja perimme peruutusmaksun (ks. jäljempänä kohta 5). Huomaa, että emme lähetä muistutuksia maksettavista maksuista. Jos lähdet 8–12 viikon kuluessa, koko matkan hinta mukaan luettuna mahdollinen vakuutusmaksu on maksettava varauksen yhteydessä. Jos maksua ei makseta ajoissa, pidätämme oikeuden pitää varausmaksusi ja peruuttaa matkajärjestelysi sekä periä kohdan 5 mukaiset peruutusmaksut. Matkatoimistosi säilyttää puolestasi kaikki sille maksamasi maksut TURSAB-lisenssimme ehtojen mukaisesti, siihen päivään saakka, jona toimisto maksaa kyseiset maksut Matrix GolfMatkat -yhtiölle.

3. Hinnat: Jollet maksa koko matkan hintaa varauksen yhteydessä, matkajärjestelyjesi hintaan saattaa tulla lisämaksuja kuljetuskustannusten (kuten polttoainekustannusten) nousun vuoksi, lentokenttäverojen vuoksi sekä lentolippujen hinnan nousun tai jonkin muun lentoyhtiöiden perimän lisämaksun vuoksi. Nämä lisämaksut ovat osa lentoyhtiöiden (ja niiden edustajien) ja Matrix GolfMatkat -yhtiön välistä sopimusta. Lisämaksuja voivat aiheuttaa myös hallitusten toimet, kuten arvonlisäveron tai muiden hallitusten perimien maksujen nousu, sekä epäedulliset valuuttakurssimuutokset. Tällaisessakin tapauksessa Matrix GolfMatkat ottaa vastatakseen summan, joka vastaa kahta prosenttia lomamatkan hinnasta ilman vakuutusmaksuja ja hinnanmuutoksia. Vain kahden prosentin yli menevä osa lisätään hintaan, mutta jos lisämaksu peritään, lisätään myös 5 euron hallinnointimaksu sekä edustajan palkkion maksamiseen tarvittava summa. Jos tästä seuraa yli 10 prosentin lisämaksu aiemmin vahvistettuun ja laskutettuun matkan hintaan, saatamme tarjota sinulle vaihtoehtoista matkaa tai sinulla on oikeus peruuttaa matkasi ja saada takaisin kaikki maksamasi maksut lukuun ottamatta mahdollisia meille maksamiasi matkavakuutusmaksuja, muutosmaksuja ja luottokorttimaksuja. Jos päätät peruuttaa matkan tällaisesta syystä, sinun on käytettävä peruutusoikeuttasi 14 päivän kuluessa laskuun painetusta päiväyksestä. Matkajärjestelyjesi hinta on laskettu käyttäen Turkin keskuspankin julkaisemia valuuttakursseja. Pyrimme ilmoittamaan sinulle välittömästi hallitusten säätämistä tai peruuttamista veroista ja pidätämme oikeuden periä mahdolliset uudet verot sinulta. Pidätämme oikeuden nostaa esitteessä julkaistuja hintoja ennen kuin varaat matkasi. Mahdollisesta hinnannoususta ilmoitetaan sinulle tai matkatoimistollesi ennen kuin varaat matkan.

4. Tekemäsi muutokset: Jos haluat muuttaa suunnitelmiasi jollakin tavoin ja me voimme hyväksyä muutoksen, peritään 60,00 euron maksu henkeä ja muutosta kohti edellyttäen, että saamme kirjalliset ohjeesi vähintään 8/12 viikkoa ennen lähtöä. Tämän jälkeen peritään jäljempänä kohdassa 5 mainitut peruutusmaksut, paitsi jos sovellettavassa lainsäädännössä määrätään toisin. Huomaa, että joidenkin matkapalvelujen osalta ei ole mahdollista tehdä muutoksia maksamatta 100 % peruutusmaksua.

5. Jos peruutat varauksesi Sinä (tai joku seurueesi jäsen) voi peruuttaa matkasi milloin tahansa, edellyttäen, että peruutuksen tekee henkilö, joka on allekirjoittanut varauslomakkeen, ja siitä ilmoitetaan meille kirjallisesti sen matkatoimiston kautta, jonka kautta varaus tehtiin. Peruutus tulee voimaan sinä päivänä, jona saamme mainitun ilmoituksen. Peruutuksesta peritään seuraavassa esitetyt maksut:

Peruutusilmoituksen saapumisaika ennen aikataulun mukaista lähtöpäivää Peruutusmaksu % matkan kokonaishinnasta SESONKI
vähintään 84 päivää vain varausmaksu
83–56 päivää 50 %
55–32 päivää 75%
31 tai alle 100 % ‘no show’
Peruutusilmoituksen saapumisaika ennen aikataulun mukaista lähtöpäivää Peruutusmaksu % matkan kokonaishinnasta SESONGIN ULKOPUOLELLA
vähintään 56 päivää vain varausmaksu
55–42 päivää 50 %
41–30 päivää 75 %
31 päivää tai alle 100 % ‘no show’

Jos peruutus pienentää täyden maksun maksavien jäsenten lukumäärää siitä luvusta, jonka perusteella varauksen hinta sekä mahdolliset alennukset tai muut sovitut edut on laskettu, laskemme nämä summat uudelleen ja laskutamme sinua vastaavasti uudelleen.

Jos teet peruutuksen matkasi jo alettua, sinulle ei palauteta mitään maksuja matkan käyttämättä jäävästä osasta. Vakuutusmaksuja ei palauteta. Jos peruutuksen syy kuuluu vakuutuksen piiriin, voit mahdollisesti saada maksut takaisin.

6. Jos muutamme varaustasi: On epätodennäköistä, että joudumme muuttamaan varaustasi. Toisinaan muutoksia on tehtävä, ja pidätämme oikeuden tehdä niitä milloin tahansa. Useimmat näistä muutoksista ovat pieniä, ja ilmoitamme niistä sinulle mahdollisimman pian. Julkaisemassamme materiaalissa olevat lentoajat ja lentoyhtiöt saattavat muuttua, ja sinulle ilmoitetut yksityiskohdat ovat vain viitteellisiä. Vahvistetut yksityiskohdat näkyvät lipussasi. Jos on tarpeen tehdä merkittäviä muutoksia, ilmoitamme sinulle niin pian kuin se on kohtuudella mahdollista, mikäli siihen on aikaa ennen lähtöäsi. Voit päättää, hyväksytkö muutoksen vai et, mutta sinun on ilmoitettava siitä meille välittömästi. Merkittävä muutos on matkajärjestelyihisi ennen lähtöä tehty muutos, johon sisältyy lähtö- tai saapumislentokentän muutos (muutoin kuin saman kaupungin lentokenttäjärjestelmään kuuluvien kenttien välillä), yli 12 tunnin muutos meno- tai paluulentojen aikatauluihin tai alun perin varatun majoituksen korvaaminen alemman luokan majoituksella. Jos vaihdamme lentosi lentoyhtiötä, konetyyppiä tai reittiä, kyse ei ole merkittävästä muutoksesta eikä meillä ole velvollisuutta ilmoittaa sinulle tällaisesta muutoksesta etukäteen. Jos et halua hyväksyä merkittävää muutosta, palautamme kaikki maksut ja lisäksi maksamme aiheutuneesta harmista korvausta seuraavasti riippumatta siitä, hyväksytkö merkittävän muutoksen ennen lähtöä vai et:

Aika, jolloin sinulle tai matkatoimistollesi ilmoitetaan merkittävästä muutoksesta ennen aikataulun mukaista lähtöä Maksettava korvaus (henkeä kohti)

43 päivää tai enemmän 0 euroa
42–28 päivää tai enemmän 10 euroa
27–15 päivää tai enemmän 20 euroa
14 päivää tai vähemmän 30 euroa

Tämä on ainoa hyvitys, jonka maksamme sinulle. Koska emme valvo majoituksesi päivittäistä hallinnointia, on mahdollista, että meille ilmoitetaan, että varattu majoitus ei ole saatavilla saapuessasi hotellille. Jos näin käy, pyrimme tarjoamaan vähintään samantasoisen majoituksen samalta hotellialueelta. Jos saatavana on vain alemman tason majoitusta, hyvitämme varaamasi majoituksen ja saatavilla olevan majoituksen välisen esitehintojen eron sekä lisäksi 30 euron korvauksen aiheutuneesta harmista henkeä kohti. TÄRKEÄ HUOMAUTUS:

a) Korvauksia ei makseta, jos Matrix GolfMatkat ei ole saanut maksua matkastasi määräpäiviin mennessä.

b) Korvausta ei makseta, jos Matrix GolfMatkat joutuu perumaan tai jollakin tavoin muuttamaan matkaa sodan, mellakan, sodan uhan, kapinan, työtaistelun, terroristisen toiminnan, luonnon- tai ydinkatastrofin, tulipalon, epäedullisten sääolojen, lento-, meri- tai maaliikenteen teknisten tai huoltoon liittyvien ongelmien, reittilentojen tai muiden lentojen aikataulumuutosten tai niitä koskevien operatiivisten päätösten tai muiden sellaisten seikkojen vuoksi, jotka katsotaan ylipääsemättömiksi esteiksi.

7. Jos peruutamme matkasi: Pidätämme oikeuden peruuttaa matkasi missä oloissa tahansa. Emme kuitenkaan missään tapauksessa peruuta matkaasi alle kahta kuukautta ennen sovittua lähtöpäivää, paitsi jos tämä johtuu seikoista, jotka eivät ole meidän hallinnassamme, tai sinun maksujesi myöhästymisestä tai laiminlyönnistä. Mikäli joudumme peruuttamaan matkasi (muista syistä kuin maksujesi myöhästymisen tai laiminlyönnin vuoksi), tarjoamme sinulle joko (i) vaihtoehtoisen, vertailukelpoisen matkan, jolloin sinun on maksettava hintaero, jos tarjottava vaihtoehto on alkuperäistä kalliimpi, tai (ii) kaikkien maksujen palautuksen; molemmissa tapauksissa tämä on ainoa saamasi korvaus.

8. Velvoitteemme sinua kohtaan:

a) Hyväksymme vastuun sen varmistamisesta, että meiltä varaamasi matka toteutetaan esitteessämme eritellyllä tavalla ja että palvelut, joita olemme sopimuksen mukaan velvolliset tarjoamaan, ovat tasoltaan asianmukaisia. Meidän on ilmoitettava sinulle alkuperäisen vahvistuksen jälkeen tulevista mahdollisista varauksesi muutoksista. Jos jotakin matkaasi kuuluvaa osaa ei tarjota luvatulla tavalla, maksamme sinulle asianmukaisen korvauksen, jos tämä on vaikuttanut mahdollisuuteesi nauttia matkastasi. Tällaisessa tapauksessa vastuumme yläraja on matkan alkuperäinen hinta kerrottuna kahdella. Hyväksymme vastuun työntekijöidemme, edustajiemme ja toimittajiemme teoista ja laiminlyönneistä, paitsi milloin ne aiheuttavat kuoleman, loukkaantumisen tai sairauden, lukuun ottamatta seuraavassa kappaleessa selostettua poikkeusta.

b) Hyväksymme vastuun työntekijöidemme tai edustajiemme, toimittajiemme ja alihankkijoiden sekä näiden toimeksiannosta toimivien tai edustajien huolimattoman toiminnan ja/tai laiminlyöntien aiheuttamasta kuolemasta, loukkaantumisesta tai sairaudesta, mikäli heidän toimintansa liittyy matkasi jonkin osan tarjoamiseen ja olemme sopimuksen nojalla velvollisia tarjoamaan kyseisen matkan. Tämän mukaisesti maksamme asiakkaillemme korvaukset, jotka tällaisissa oloissa maksettaisiin Turkin lain mukaan.

c) Lento-, meri- ja rautatiekuljetusten sekä majoituksen tarjoamisen osalta vastuumme rajoittuu kaikissa tapauksissa asiaa koskevien kansainvälisten sopimusten mukaiseen vastuuseen. Emme vastaa kadonneesta matkatavarasta.

d) Emme ole vastuussa, jos sopimuksen toteutumatta jääminen johtuu sinusta tai kolmannesta osapuolesta, joka ei liity matkajärjestelyjen tarjoamiseen, ja jos toteutumatta jääminen on ennalta arvaamatonta tai väistämätöntä, tai epätavallisista tai ennalta arvaamattomista olosuhteista, jotka eivät ole hallittavissamme ja joiden seurauksia ei olisi voitu välttää, vaikka olisi toimittu äärimmäisen huolellisesti, tai tapahtumasta, jota me tai alihankkijamme emme ole voineet ennakoida.

e) Jos yrityksemme ajautuu taloudellisiin vaikeuksiin, TURSAB suojaa kaikki oikeutesi ja matkasta suorittamasi maksut.

9. Jos sinulla on erityistoivomuksia, sinun on esitettävä ne meille kirjallisesti varausta tehdessäsi. Vaikka pyrimme välittämään kaikki kohtuulliset toivomukset kyseiselle alihankkijalle, emme valitettavasti voi taata toivomuksen toteutumista, ellemme ole erikseen vahvistaneet sitä. Jos toivomuksesi on sinulle tärkeä, sinun kannattaa oman etusi vuoksi pyytää meiltä kirjallinen vahvistus siitä, että toivomus toteutuu (jos meidän on mahdollista antaa tällainen vahvistus). Vahvistus siitä, että erityistoivomus on merkitty tiedoksi tai välitetty eteenpäin alihankkijalle, tai erityistoivomuksen sisällyttäminen vahvistuslaskuusi tai muihin asiakirjoihin ei ole vahvistus siitä, että toive toteutetaan. Kaikkien erityistoivomusten toteuttaminen riippuu kyseisen palvelun saatavuudesta, ennen kuin toivomukset on erikseen vahvistettu. Pahoittelemme, ettemme voi hyväksyä ehdollista varausta, ts. varausta, jonka ilmoitetaan edellyttävän jonkin erityistoivomuksen toteutumista. Kaikkia tällaisia varauksia käsitellään vakiovarauksina, ja niihin sovelletaan edellä mainittuja erityistoivomuksia koskevia varaumia. Jos sinulla on terveydellisiä ongelmia tai vammoja, jotka voivat vaikuttaa matkaasi, tai terveydellisistä ongelmista tai vammoista johtuvia erityistoivomuksia (myös sellaisia, jotka vaikuttavat varausprosessiin), pyydämme kertomaan meille niistä ennen kuin vahvistat varauksesi, niin että voimme tarkistaa valittujen järjestelyjen soveltuvuuden. Sinun on joka tapauksessa annettava meille kirjallisesti kaikki tarvittavat tiedot varauksen yhteydessä sekä terveydentilan tai vamman tilanteen muuttuessa. Sinun on myös ilmoitettava meille viipymättä, jos varauksen vahvistamisen jälkeen ilmenee jokin terveydellinen ongelma tai vamma, joka voi vaikuttaa matkaasi.

10. Asiakirjat: Jos tarkoituksesi on vierailla maassa, jossa vaaditaan matkustus- ja terveysasiakirjoja, on sinun vastuullasi hankkia ne. Jos tällaisten asiakirjojen hankkimisen laiminlyönti aiheuttaa meille sakkoja, lisämaksuja tai muita taloudellisia seuraamuksia, sinun on korvattava ne meille vastaavasti. Sinun on varmistettava tarvittaessa omalta lääkäriltäsi erityiset terveyttä koskevat varotoimet, jotka katsotaan aiheellisiksi maassa/paikassa, jossa aiot vierailla, ja asianmukaiset lääkitykset/rokotukset, joita on syytä noudattaa.

11. Lentomatkan ehdot: Useimmat tarjoamamme lennot ovat reittilentoja, joilla tarjotaan tavallisesti välipalaa, aterioita tai majoitusta, jos lento myöhästyy merkittävästi ja tällaista on mahdollista järjestää. Me emme takaa tarjoavamme itse välipalaa, aterioita tai majoitusta, jos meno- tai paluumatkan lähdössä on myöhästymisiä eikä lentoyhtiö tarjoa näitä palveluja. Lentomatkaan sovelletaan lentoyhtiön ehtoja, jotka ovat saatavilla kyseisen lentoyhtiön toimistosta tai meiltä. On sinun vastuullasi vahvistaa uudelleen matkan jatko- tai paluulento kyseiseltä lentoyhtiöltä tai lentoyhtiön valtuutetuilta edustajilta ja lentoyhtiön määräysten mukaisesti. Huomaa erityisesti, että lentoyhtiön (ja siten myös Matrix GolfMatkat -yhtiön) vastuu erityisesti henkilövahingoista, lentojen myöhästymisistä sekä kadonneesta tai myöhästyneestä matkatavarasta on rajattu Montrealin (muutetun) yleissopimuksen ehtojen mukaisesti. EU:n lainsäädännön mukaan sinulla voi olla oikeus maksujen palautuksiin ja/tai korvauksiin, jos pääsysi lennolle evätään tai lentoja perutaan tai ne myöhästyvät. Näiden oikeuksien yksityiskohdat ovat saatavilla lentokentältä ja lentoyhtiöltäsi. Sinun on itse huolehdittava mainituista oikeuksista ja esittää lentoyhtiöllesi asianmukaiset vaatimukset. Lentolipun hinnan palautus ei automaattisesti oikeuta sinua saamaan meiltä palautusta loman hinnasta. Jos meidän tulee suorittaa sinulle maksuja, lentoyhtiön mahdollisesti suorittama maksu vähennetään tästä summasta.

12. Käyttäytyminen: Pidätämme oikeuden lopettaa matkajärjestelysi täysin oman harkintamme mukaan ilman erillistä ilmoitusta, jos käyttäytymisesi on sellaista, että se mielestämme aiheuttaisi todennäköisesti ahdistusta, vahinkoa, häiriötä tai vaaraa jollekin toiselle henkilölle. Tällaisessa tapauksessa sinulle ei palauteta maksuja eikä makseta korvauksia.

13. Käyttämättömät palvelut Sinulle ei makseta palautusta, jos jätät käyttämättä osan sinua varten tehdyistä matkajärjestelyistä.

14. Vakuutus: Emme voi kyllin korostaa, miten tärkeää sinun on ottaa asianmukainen matkavakuutus, joka korvaa peruutusmaksut, lomasi odottamattoman lyhentymisen, ulkomailla syntyvät terveydenhoitokulut, matkatavaran katoamisen ja vahingoittumisen sekä sinuun kohdistuvat henkilökohtaiset vastuuvaatimukset. Jos tästä neuvosta huolimatta päätät olla ottamatta sopivaa matkavakuutussuojaa, sitoudut itsesi ja kaikkien seurueesi jäsenten puolesta korvaamaan sekä meille että ulkomaisille edustajillemme (soveltuvin osin) kaikki syntyvät kustannukset, jotka tällainen vakuutussuoja olisi muutoin kattanut.

15. Valitukset: Teemme parhaamme varmistaaksemme, että matkajärjestelysi sujuvat suunnitelman mukaan. Jos sinulla kuitenkin on valituksia siitä, mitä olemme sopineet tarjoavamme sinulle, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian, tarvittaessa soittamalla Turkin toimistoomme mistä tahansa. Jos matkasi aikana ilmenee ongelma, on tärkeää, että ilmoitat mahdollisimman pian alihankkijallemme ja/tai edustajallemme, joka pyrkii korjaamaan tilanteen. Kaikki vaatimukset, jotka kohdistuvat meihin, hotelliin tai mihin tahansa kohteeseen, jossa maksat rahaa ostaaksesi palvelun, on esitettävä kirjallisesti ja lähetettävä kaikille niille tahoille, joita asia koskee, sekä matkatoimistollesi. Jos valitustasi ei voida ratkaista paikallisesti, sinun tulee ilmoittaa meille kirjallisesti 28 päivän kuluessa tapahtumasta ja antaa alkuperäinen varausnumerosi ja kaikki muut merkitykselliset tiedot. Kirjeeseesi vastataan pikaisesti. Jos et noudata tätä yksinkertaista menettelyä, emme voi hyväksyä vastuuta, koska meillä ei tämän vuoksi ole ollut tilaisuutta tutkia asiaa ja toivottavasti korjata ongelmaa.

16. Sovellettava laki: Tähän meidän väliseemme sopimukseen ja näihin varausehtoihin sovelletaan Turkin lakia, ja ne on laadittu sen mukaisesti. Molemmat osapuolet hyväksyvät sen, että Turkin tuomioistuimilla on yksinomainen toimivalta.