M
M
Puhelin:
+358 409 403 200 info@matrixgolfmatkat.fi

HYVÄ TIETÄÄ

ENNEN MATKAA  

Matkavaraus ja matkan maksu

Matkapakettiimme Turkissa sisältyy majoitus- ja/tai  golfpaketti, edestakaiset yksityiset lentokenttäkuljetukset Antalyan lentokentältä sekä opaspalvelumme kohteessa. Muissa matkakohteissamme peruspaketti sisältää majoitus- ja golfpaketin, kuljetukset ym. palvelut ovat sopimuksen mukaan lisämaksullisia.

Matkavaraus on voimassa maksettuasi varausmaksun 100 €/hlö, loppumaksu hotellista riippuen viimeistään 4-6 vkoa ennen matkaa. Varausmaksua ei palauteta mahdollisen peruutuksen sattuessa, mutta se on käytettävissä uudelle ajankohdalle milloin tahansa, mikäli näin sovitaan. Poikkeuksellisina aikoina joustamme aina maksuehdoissamme sopimuksen mukaan.  Matrix Golfmatkat ei vastaa kuluista, jotka pankit ja luottokorttiyhtiöt perivät maksusuorituksista. Tarkemmat matkaehdot ovat luettavissa kotisivuiltamme.

Matka-asiakirjat

Matkustaja on itse vastuussa passin voimassaolon riittävyydestä ja viisumin tarpeesta. Huomioi myös, että matkustaja on itse vastuussa ajankohtaisten matkustusrajoituksien selvittämisestä. Turkkiin matkatessasi passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen jälkeen. Varmista, että matkavakuutuksesi on voimassa mahdollisten sairastapausten tai matkan äkillisen peruutuksen varalta.

 

Ryhmäalennus

Sovellamme hotellien antamia erikoishintoja yli 8 hengen ryhmille. Joka 8.s majoitus- ja golfpaketti on maksuton useimmissa Belekin hotelleissa.  Alennus on jaettavissa kaikkien matkustajien kesken.

Lentovaraus

Edullisimmin varaat lennot itse, mutta tarvittaessa teemme myös lentovaraukset lisämaksusta puolestasi. Lentolippuna toimiva vahvistus lähetetään sähköpostiisi. Tarkista, että lentolipun nimitiedot ovat oikeat (etunimi/sukunimi samoin kuin passissa).  Kauttamme varattu lento maksetaan aina etukäteen eikä lentohintaa palauteta mahdollisen peruutuksen sattuessa.

 

Matkatavarat ja golfbägin kuljetus lennoilla (tiedot sitoumuksetta)

Matkatavaroiden kuljetukseen liittyvät määräykset vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja ylipainosta veloitetaan aina. Tarkista voimassa olevat tiedot ko. lentoyhtiön sivuilta ja huomioi pandemian aiheuttamat muutokset matkatavaramääräyksiin.

Finnair: Finnairin lennoilla matkustajalla saa olla maksutta yksi ruumassa kuljetettava matkatavara (enintään 23 kg) joka voi olla matkalaukun sijasta golfbägi. Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Lentovaraukseemme sisältyy aina sekä ruumaan menevän matkalaukun että lisämaksullisen golfbägin kuljetus ellei toisin sovita. (Hinnat: Lentoaika alle 8 h (paino enintään 23 kg) 60 euroa, lentoaika yli 8 h (paino enintään 23 kg)  120 euroa).

Turkish Airlines: Reittilennon hintaan sisältyy normaalin enintään 20 kg painavan matkatavaran lisäksi myös enintään 20 kg:n painoinen golfbägin kuljetus. Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 8 kg ja maksimimitat 55 x 35 x 25 cm.

Corendon Airlines: Matkatavaroista peritään lisämaksuna 30 euroa lennon pituudesta riippuen. Lentovaraukseemme sisältyy lisämaksulliset matkatavarat (matkalaukku ja golfbagi). Matkatavara saa painaa korkeintaan 20 kg. Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 32 kg.

Norwegian: Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 10 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 23 cm.  Matkatavaroista peritään lisämaksuna 30 euroa, joka saa painaa korkeintaan 20 kg. Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa saman 20 kg. Bägin kuljetus lennolla maksaa 70 euroa.

Mahdolliset lisäpalvelut (ateriat ja istumapaikat) ovat itse varattavissa lentoyhtiöiden sivuilta. Halutessasi käyttää lentoyhtiön pistebonuksia, on lentovaraus helpointa tehdä itse. Lentomatkan aikana vaurioituneesta tai kadonneesta matkatavarasta on tehtävä ilmoitus välittömästi saapumiskentän viranomaisille. 

 

Lentokenttäkuljetukset Turkissa ja muissa lomakohteissa

Edestakaiset yksityiset lentokenttäkuljetukset Antalyasta  (30 km, n. ½ h) sisältyvät aina matkan hintaan. Alanyasta ja Gazipasan lentokentältä (n. 150 km n. 2 h) perimme lisämaksun 25 €/matkustaja/suunta.

Antalyassa edustajamme on vastassa Matrix Golfmatkojen kyltin kera heti lentokenttähallin ulkopuolella. Saat edustajaltamme tervetulopaketin, joka sisältää hotelliin jätettävän majoitusvoucherin, golfklubille annettavat päivittäiset pelivoucherit, aikataulun kuljetuksista sekä oppaan yhteystiedot. Muissa kohteissamme lentokenttäkuljetus on lisämaksullinen ja sovittavissa erikseen.

Ilmoituksen paluukuljetuksen aikataulusta saat oppaaltasi lähtöä edeltävänä päivänä.  Pääsääntöisesti lähtö Antalyan lentokentälle on kolme tuntia ennen lennon lähtöaikaa, (Alanyaan 4 h).

Opaspalvelut Belekissä

Koulutetut englanninkielentaitoiset oppaamme ovat vastassa Antalyan lentokentälle saapuessasi ja palvelevat sinua koko lomasi ajan. Tavoitat heidät sopimuksen mukaan hotellista ja puhelimitse 24 h/vrk. Suomenkielinen edustaja on tavattavissa Belekissä tarvittaessa.

Hätätapauksissa puhelinnumero on: +90 537 656 6083. Muissa kohteissamme opaspalvelut eivät sisälly matkapakettiin, ellei toisin mainita.

HOTELLISSA

Puolihoitoon kuuluu aamiaisen lisäksi yksi päivittäinen ateria, yleensä illallinen. Joissakin hotelleissa voi valita joko lounaan tai illallisen. Illallisjuomat (myös vesi) tulee useimmiten maksaa erikseen.

Täysihoito sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Illallisjuomat (myös vesi) tulee useimmiten maksaa erikseen.

All inclusive sisältää aamiaisen, lounaan, välipalat, illallisen ja paikalliset juomat sekä viihdeohjelman hotellissa. Hotellikohtaisia eroja saattaa esiintyä.

Perinteinen ns. mannermainen aamiainen eli aamukahvi sisältää tavallisesti kahvia, teetä, valkoista leipää, voita ja marmeladia, ellei muuta mainita.
Aamiaispöytä käsittää esim. runsaammin leikkeleitä, mehuja ja hiutaleita.
Amerikkalainen aamiainen on mannermainen aamiainen, jossa lisäksi on useasti pekonia, hedelmiä, mehua, kahvia sekä kananmunia jossain muodossa.
Englantilainen aamiainen sisältää kananmunia jossain muodossa, pekonia, paahtoleipää, valkeita papuja tomaattikastikkeessa, mehua, teetä tai kahvia.

Ilmastointi

Hotellin ilmastointi saattaa olla käytössä vain tiettyinä kellonaikana tai muutaman tunnin päivässä tai vasta kun hotellin johto katsoo sään lämmenneen niin, että sitä tarvitaan. Kaikissa hotelleissa ei ole keskusilmastointia, vaan huoneessa voi olla oma ilmastointilaite. Kaksioissa ja kolmioissa ilmastointi on yleensä vain makuuhuoneessa. Ilmastointi lakkaa toimimasta, kun avainkortti poistetaan huoneesta lähdettäessä huoneen sähköt kytkevästä telineestä.

Lämmitys

Keväällä ja syksyllä huoneet saattavat olla kosteita ja viileitä, joten varaa lämmintä vaatetta mukaan. Lämpimänkin päivän jälkeen huoneen lattiat voivat tuntua viileiltä, joten lämpimät sukat tai töppöset on hyvä pakata matkaan. Keskuslämmitys, mikäli sellainen on, toimii yleensä rajoitetusti marraskuusta maaliskuuhun.

Internet

Huomioithan, että hotellisi mahdollinen internetyhteys saattaa toimia hitaammin ja epävakaammin kuin mihin olet kotimaassa tottunut. Lyhyet katkokset, kuten myös muutaman tunnin kestoiset katkokset, ovat yleisiä. VPN-yhteys tai vastaava on monissa hotelleissa estetty. Kannattaa varautua siihen, että langaton internetyhteys ei ole riittävä elokuvien lataamiseen, eikä myöskään koneella työskentelyyn, sillä emme voi taata internetin moitteetonta toimintaa.

Vedenjakelu ja sähkö

Vesijohtovesi on periaatteessa juomakelpoista, mutta erilaisen bakteerikannan takia suosittelemme pullotetun veden juomista. Vedenjakeluun saattaa tulla keskeytyksiä tai vettä voidaan säännöstellä. Pienemmät hotellit käyttävät aurinkoenergiaa veden lämmittämiseen ja kuuman veden lämpötila voi silloin epävakaisemmalla säällä olla alhaisempi. Huippusesongin aikaan voi vedenpaine ajoittain laskea kovan kulutuksen vuoksi.

Turkissa sähköjännite on sama kuin Suomessa, joten Belekissä erillisiä adaptereita ei tarvita. Muissa lomakohteissa asia on hyvä tarkistaa etukäteen. Sähkökatkokset ovat lomakohteissa tavallisempia kuin kotona.

Kotiinlähtö ja huoneenluovutus Belekissä

Lentokenttäkuljetuksesi aikataulun Belekissä  saat oppaaltasi tekstiviestillä lähtöpäivää edeltävänä iltana.  Huoneenluovutus on klo 12.00, jonka jälkeen kaikki hotellin all inclusive palvelut ovat käytössäsi lähtöhetkeen saakka. Matkalaukuille on varattu säilytystilat ja hotellin kylpyläosasto on käytettävissä vaatteiden vaihtoa varten.  Vastaanotosta voi tiedustella mahdollisuutta pitää huonetta lisämaksusta lähtöhetkeen saakka. Se riippuu hotellin varaustilanteesta ja selviää yleensä vasta lähtöä edeltävänä päivänä.

 

 

GOLFKENTÄLLÄ

Golfkenttäkuljetukset Belekissä

Kuljetukset golfkentille sisältyvät matkan hintaan. Oman hotellisi kentille pääset hotellin järjestämillä kuljetuksilla, tarkat aikataulut on tarkistettavissa vastaanotosta tai hotellin asiakaspalvelupisteestä.  Ulkopuolisille golfkentille Matrix Golfmatkojen edustaja noutaa lähtijät hotellista aikataulun mukaisesti tuntia ennen varattua peliaikaa. Paluukuljetus golfkentältä on viiden tunnin kuluttua viimeisestä varatusta peliajasta, ellei toisin sovita.

Muissa kohteissa golfkenttäkuljetukset hoidetaan sopimuksen mukaan.

 

Tasoituskortti ja HCP

Ota golfmatkalle mukaan oman seurasi tasoituskortti ja/tai green card. Tarkista ennen matkanvarausta, että tasoituksesi riittää pelaamiseen kohteesi kentillä. Yleisin HCP-raja on 36. Joillakin kentillä voi olla eriäviä tasoitusvaatimuksia.

Green feet/Voucher

Varaamme green feet etukäteen saatavissa olevista ajoista mahdollisimman lähelle toiveitasi. Turkissa kuljetusten aikataulut ja caddiemasterille annettavat päivittäiset pelivoucherit saat oppaaltamme lentokenttäkuljetuksen yhteydessä.  Pyrimme tekemään muutoksia toiveittesi mukaan ennen kohteeseen saapumista mahdollisuuksien mukaan.

Golfauto, kärryt ja välinevuokraus

Belekissä lisämaksullista golfautoa (35 €/pvä) ei voi varata etukäteen, vaan varaus on itse tehtävä golfklubilta. Tarvitessasi golfautoa terveydellisistä syistä, lähetä lääkärinlausunto meille, toimitamme sen golfklubille ja voit saada etusijan varaukselle. Golfkärryjä on vuokrattavissa hintaan 5 €/kärry/päivä.

Golfmailoja ja pelisettejä on vuokrattavissa golfklubeilla, mutta kätevimmin teet vuokrauksen etukäteen kotisivultamme (www.clubstohire.com).  Edullisinta on vuokrata mailasetti koko viikon ajalle, ja näin säästyt myös golfbägin kuljetusmaksulta lennolla.

Golfkierros

Ole ensimmäisen väylän aloituspaikalla hyvissä ajoin, kiinnitä huomiota myös pelinopeuteen. Pelaajan on oltava valmiina omalla pallollaan lyöntivuoron koittaessa. Jos lyöntejä kertyy liikaa, pallo poimitaan taskuun. Mikäli et ehdi hitaan pelin etenemisen takia pelata kierrosta loppuun, neuvottele asiasta caddiemasterin kanssa heti paikan päällä ja voit saada korvaavan uuden ajan. Pyydä tästä kirjallinen vahvistus, myöhemmin asioita voi olla vaikea selvittää.

Starttiaikojen varaukset ovat sitovia, joten huonon sään sattuessa on golfkentälle aina mentävä tai menetät maksut ja tee-ajan. Mikäli golfkenttä suljetaan sääolosuhteiden takia voit saada tästä korvaavan voucherin, mutta ainoastaan kysymällä heti paikanpäällä golfkentällä.

Kaikki muutostoiveet peliaikoihin sekä lisäpelit on hyvä ilmoittaa oppaalle mahdollisimman pian, jotta ne pystytään hoitamaan golfklubien aukioloaikoina. Viime hetken muutoksia samalle päivälle voit itse kysyä caddiemasterilta.

Golfetiketti

Noudata kenttien sääntöjä ja golfetikettiä. Kansainvälisillä kentillä valvotaan asianmukaista pukeutumista. Lähes kaikilla kentillä pelikenkien tulee olla pehmeäpiikkiset, soft spikes. Palveluraha on suotava, mikäli haluat caddien avuksesi kentälle. Pienellä kiitoksella -jättämällä euron tai pari- ilahdutat suunnattomasti pelivälineittesi puhdistajaa.

Unlimited golf/Rajoittamaton golf

Joillekin kentille on varattavissa edulliseen hintaan rajoittamaton golfpaketti sesongin ulkopuolisille ajankohdille yleensä viikon mittaiselle matkalle. Tällöin pystymme varaamaan  vain tietyn määrän peliaikoja etukäteen, loput ajat on itse varattava golfklubilta kohteessa sen hetkisen saatavuuden mukaan. Päivittäisten lisäpelien varaus on hyvä tehdä heti kohteeseen saavuttaessa, toisen kierroksen varauksen samana päivänä voi sopia caddiemasterin kautta. Rajoittamaton golfpaketti astuu yleensä voimaan heti ensimmäisenä päivänä hotelliin saavuttaessa, mutta ei  ole voimassa enää lähtöpäivänä. Huomioi kuitenkin, että jokaisella golfklubilla omat erikoissäännöt koskien rajoittamatonta golfpakettia ja sen myyntiä. 

MUUTA HUOMIOITAVAA

 

Terveys ja turvallisuus

Koronaviruksen myötä on matkailu muuttunut. Sekä Matrix Golfmatkojen että tasokkaiden hotellien ja golfkenttien henkilökunta on koulutettu suojamaan, turvaamaan ja estämään viruksen tarttumista ja leviämistä. Yksilöllinen palvelu, turvavälit ja tarkka hygienia on lomallasi ensiarvoisen tärkeää, noudattamista valvotaan viranomaisten taholta.

 

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla pidä huoli tavaroistasi. Jätä arvokorut kotiin ja säilytä rahat sekä arvoesineet hotellin tallelokerossa. Lomakohteessa on turvallisinta juoda pullotettua vettä. Varmista, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus mahdollisten sairastapauksien varalta. Ilmoita kaikista poikkeustapauksista heti oppaallesi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta.

X

Evästeiden avulla kerätyn tiedon ansiosta voimme tarjota sinulle parempia palveluita. Klikkaamalla `OK´ hyväksyt, että Matrix Golfmatkat kerää evästetietoa ja käyttää sitä tietosuojalain sallimissa puitteissa. Lisätietoa on luettavissa osiosta ”Evästeet”.

OK