Puhelin:
+358 409 403 200 info@matrixgolfmatkat.fi

HYVÄ TIETÄÄ

  • Matkavaraus ja matkan maksu


Matkapakettiimme Turkissa sisältyy majoitus- ja/tai golfpaketti, edestakaiset yksityiset lentokenttäkuljetukset lentokentältä sekä opaspalvelumme kohteessa. Muissa matkakohteissamme peruspaketti sisältää majoitus- ja golfpaketin.  Kuljetukset ym. palvelut ovat sopimuksen mukaan lisämaksullisia.
 
Matkavaraus on voimassa vahvistuksen ja matkalaskun saatuasi sekä hyväksyttyäsi sen yksityiskohdat. Matkan maksuehdot sovimme kanssasi tapauskohtaisesti. Matkan peruuntuessa Covid- 19 takia (esim. lennon peruutus tai sairastuminen) matkan ajankohta on joko muutettavissa tai maksut palautetaan pankkikuluilla vähennettynä.  Matrix Golfmatkat ei peri peruutuksista aiheutuvia toimistokuluja, mutta emme vastaa meistä riippumattomista pankkien ja luottokorttiyhtiöiden rahansiirroista perimistä kuluista ja maksuista. Tarkemmat matkaehdot ovat luettavissa kotisivuiltamme.
  • Matka-asiakirjat

Matkustaja on itse vastuussa passin voimassaolon riittävyydestä ja viisumin tarpeesta sekä ajankohtaisten matkustusrajoitusten selvittämisestä. Turkkiin matkatessasi passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen jälkeen. Kaikilta maahan saapuvilta lentomatkustajilta vaaditaan joko negatiivinen koronatestitulos tehtynä 72 h ennen matkaa tai todistus koronarokotteista (2 rokotusta, viimeinen tehtynä 14 vrk. ennen matkaa) tai todistus jo sairastetusta koronataudista. Ennakkoon sähköisesti tai viimeistään lentomatkan aikana täytettävä viranomaisten vaatima terveystietolomake tarkistetaan ja pikainen terveystarkistus on maahan saavuttaessa mahdollinen, mutta oireettomille Suomesta saapuville matkailijoille ei ole pakollisia karanteenimääräyksiä. Tarkista vielä oman lentoyhtiösi vaatimukset lennolle pääsyyn. Varmista, että matkavakuutuksesi on voimassa mahdollisten sairastapausten tai matkan äkillisen peruutuksen varalta.
 
  • Koronatesti ennen matkaa

Useat lentoyhtiöt vaativat matkustajiltaan joko negatiivisen COVID-19 testituloksen, todistuksen jo sairastetusta taudista tai saadusta kahdesta koronarokotuksesta. Varmista oman lentoyhtiösi viimeisin päivitys asiasta. Paluumatkaa varten tarvittava COVID-19 testi tehdään Belekissä vaivattomasti hotellisi lääkärin vastaanotolla hintaan 30 €.  Olet itse vastuussa ajanvarauksesta ja testituloksen saapumisen seuraamisesta.  Ajanvarauksen yhteydessä täytät viranomaisten vaatiman lomakkeen, passista ja lentolipustasi otetaan kopio tähän liitettäväksi. Testituloksen saat sähköpostiisi 12 - 24 h kuluessa ja sen voi tarvittaessa pyytää tulostamaan hotellin vastaanotossa. Lentokentiltä on myös saatavissa erillinen koronavakuutus maahan saapuville matkustajille.

  • Ryhmäalennus

Sovellamme hotellien antamia erikoishintoja yli 8 hengen ryhmille. Joka 8.s majoitus- ja golfpaketti on maksuton useimmissa Belekin hotelleissa.  Alennus on jaettavissa kaikkien matkustajien kesken.
 
  • Lentovaraus

Matkavarauksen lennot eivät sisälly matkapakettiimme, mutta tarvittaessa autamme  sopivien lentojen etsimisessä. Tarkista aina, että lentolipun nimitiedot ovat oikeat (etunimi/sukunimi samoin kuin passissa).

 
  • Matkatavarat ja golfbägin kuljetus lennoilla (tiedot sitoumuksetta)

Matkatavaroiden kuljetukseen liittyvät määräykset vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja ylipainosta veloitetaan aina. Tarkista voimassa olevat tiedot ko. lentoyhtiön sivuilta ja huomioi pandemian aiheuttamat muutokset matkatavaramääräyksiin. Ao. yleistä tietoa asiaan liittyen:
 
Mahdolliset lisäpalvelut (ateriat ja istumapaikat) ovat itse varattavissa lentoyhtiöiden sivuilta. Halutessasi käyttää lentoyhtiön pistebonuksia, on lentovaraus helpointa tehdä itse. Lentomatkan aikana vaurioituneesta tai kadonneesta matkatavarasta on tehtävä ilmoitus välittömästi saapumiskentän viranomaisille


Finnair: Finnairin lennoilla matkustajalla saa lipputyypin hinnasta riippuen olla maksutta mukana joko pelkkä käsimatkatavara tai yksi ruumassa kuljetettava matkatavara (enintään 23 kg) joka voi olla matkalaukun sijasta golfbägi. Matkustamoon mukaan otettavan käsimatkatavaran maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kauttamme tehtyyn lentovaraukseemme sisältyy aina sekä ruumaan menevän matkalaukun että lisämaksullisen golfbägin kuljetus ellei toisin sovita. (Hinnat: Lentoaika alle 8 h (paino enintään 23 kg) 60 euroa, lentoaika yli 8 h (paino enintään 23 kg) 120 euroa).
Turkish Airlines: Reittilennon hintaan sisältyy normaalin enintään 20 kg painavan matkatavaran lisäksi myös enintään 15 kg:n painoisen golfbägin kuljetus. Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran (8 kg ja maksimimitat 55 x 35 x 25 cm).

 
Huom. em. tieto voi olla vanhentunutta.
Tarkistathan ajankohtaisen tiedon myös lentoyhtiön omilta kotisivuilta:
Turkish Airlines
Finnair

  • Lentokenttäkuljetukset Turkissa ja muissa lomakohteissa

Edestakaiset yksityiset lentokenttäkuljetukset Antalyasta (30 km, n. 30 min) sisältyvät aina matkan hintaan. Alanyasta ja Gazipasan lentokentältä (n. 150 km n. 2 h) perimme lisämaksun 25 €/matkustaja/suunta.
Antalyassa edustajamme on vastassa Matrix Golfmatkojen kyltin kera heti lentokenttähallin ulkopuolella. Kaikki lomallasi tarvittavat voucherit on tallennettu kotisivujemme valikkoon ”OMA GOLFMATKANI, jonne pääset kirjautumaan saamallasi tunnuksella (yl. varauksen tehneen henkilön sukunimi) ja varausnumerolla (= laskun numero).  Hotelliin ja pelikentille vaadittavia vouchereita voit näyttää älypuhelimellasi tai tulostaa itse matkalle mukaan. Mikäli toivot saavasi tulostetut voucherit oppaaltamme, niin ilmoita siitä meille, teemme sen puolestasi. Valikosta löydät myös aikataulut kuljetuksiin, lisätietoja oheispalveluistamme (retket, lisäpelien hinnat jne.) sekä palautelomakkeen täytettäväksi matkasi jälkeen.
Muissa kohteissamme lentokenttäkuljetus on lisämaksullinen ja sovittavissa erikseen.
Ilmoituksen paluukuljetuksen aikataulusta saat oppaaltasi tekstiviestillä lähtöä edeltävänä iltana.  Pääsääntöisesti lähtö Antalyan lentokentälle on kolme tuntia ennen lennon lähtöaikaa, (Alanyaan 4 h).

  • Opaspalvelut Belekissä

Koulutetut englanninkielentaitoiset oppaamme palvelevat sinua koko lomasi ajan. Tavoitat heidät sopimuksen mukaan hotellista ja puhelimitse 24 h/vrk. Suomenkielinen edustajamme
on tavattavissa Belekissä tarvittaessa.
 
Hätätapauksissa puhelinnumero on: +90 537 656 6083. Muissa kohteissamme opaspalvelut eivät sisälly matkapakettiin, ellei toisin mainita.

  • Majoitustyypit ja palvelut

- Puolihoitoon kuuluu aamiaisen lisäksi yksi päivittäinen ateria, yleensä illallinen. Joissakin hotelleissa voi valita, joko lounaan tai illallisen. Illallisjuomat (myös vesi) tulee useimmiten maksaa erikseen.

- Täysihoito sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Illallisjuomat (myös vesi) tulee useimmiten maksaa erikseen.


- All inclusive sisältää aamiaisen, lounaan, välipalat, illallisen ja paikalliset juomat sekä viihdeohjelman hotellissa. Hotellikohtaisia eroja saattaa esiintyä, kysy lisätietoa.  • Aamiaispöytä käsittää esim. runsaammin leikkeleitä, mehuja ja hiutaleita.
  • Amerikkalainen aamiainen on mannermainen aamiainen, jossa lisäksi on useasti pekonia, hedelmiä, mehua, kahvia sekä kananmunia jossain muodossa.
  • Englantilainen aamiainen sisältää kananmunia jossain muodossa, pekonia, paahtoleipää, valkeita papuja tomaattikastikkeessa, mehua, teetä tai kahvia.
  • Ilmastointi
Hotellin ilmastointi saattaa olla käytössä vain tiettyinä kellonaikana tai muutaman tunnin päivässä tai vasta kun hotellin johto katsoo sään lämmenneen niin, että sitä tarvitaan. Kaikissa hotelleissa ei ole keskusilmastointia, vaan huoneessa voi olla oma ilmastointilaite. Kaksioissa ja kolmioissa ilmastointi on yleensä vain makuuhuoneessa. Ilmastointi lakkaa toimimasta, kun avainkortti poistetaan huoneesta lähdettäessä huoneen sähköt kytkevästä telineestä.
  • Lämmitys
Keväällä ja syksyllä huoneet saattavat olla kosteita ja viileitä, joten varaa lämmintä vaatetta mukaan. Lämpimänkin päivän jälkeen huoneen lattiat voivat tuntua viileiltä, joten lämpimät sukat tai töppöset on hyvä pakata matkaan. Keskuslämmitys, mikäli sellainen on, toimii yleensä rajoitetusti marraskuusta maaliskuuhun.
  • Internet
Huomioithan, että hotellisi mahdollinen internetyhteys saattaa toimia hitaammin ja epävakaammin kuin mihin olet kotimaassa tottunut. Lyhyet katkokset, kuten myös muutaman tunnin kestoiset katkokset, ovat yleisiä. VPN-yhteys tai vastaava on monissa hotelleissa estetty. Kannattaa varautua siihen, että langaton internetyhteys ei ole riittävä elokuvien lataamiseen, eikä myöskään koneella työskentelyyn, sillä emme voi taata internetin moitteetonta toimintaa.
  • Vedenjakelu ja sähkö
Vesijohtovesi on periaatteessa juomakelpoista, mutta erilaisen bakteerikannan takia suosittelemme pullotetun veden juomista. Vedenjakeluun saattaa tulla keskeytyksiä tai vettä voidaan säännöstellä. Pienemmät hotellit käyttävät aurinkoenergiaa veden lämmittämiseen ja kuuman veden lämpötila voi silloin epävakaisemmalla säällä olla alhaisempi. Huippusesongin aikaan voi vedenpaine ajoittain laskea kovan kulutuksen vuoksi.
Turkissa sähköjännite on sama kuin Suomessa, joten Belekissä erillisiä adaptereita ei tarvita. Muissa lomakohteissa asia on hyvä tarkistaa etukäteen. Sähkökatkokset ovat lomakohteissa tavallisempia kuin kotona.
  • Kotiinlähtö ja huoneenluovutus Belekissä
Lentokenttäkuljetuksesi aikataulun Belekissä saat oppaaltasi tekstiviestillä lähtöpäivää edeltävänä iltana.  Huoneenluovutus on klo 12.00, jonka jälkeen kaikki hotellin all inclusive palvelut ovat käytössäsi lähtöhetkeen saakka. Matkalaukuille on varattu säilytystilat ja hotellin kylpyläosasto on käytettävissä vaatteiden vaihtoa varten.  Vastaanotosta voi tiedustella mahdollisuutta pitää huonetta lisämaksusta lähtöhetkeen saakka. Se riippuu hotellin varaustilanteesta ja selviää yleensä vasta lähtöä edeltävänä päivänä.

  • Golfkenttäkuljetukset Belekissä

Kuljetukset golfkentille sisältyvät matkan hintaan. Oman hotellisi kentille pääset hotellin järjestämillä kuljetuksilla, tarkat aikataulut on tarkistettavissa vastaanotosta tai hotellin asiakaspalvelupisteestä.  Ulkopuolisille golfkentille Matrix Golfmatkojen edustaja noutaa lähtijät hotellista aikataulun mukaisesti tuntia ennen varattua peliaikaa. Paluukuljetus golfkentältä on viiden tunnin kuluttua viimeisestä varatusta peliajasta, ellei toisin sovita.
 
Muissa kohteissa golfkenttäkuljetukset hoidetaan sopimuksen mukaan.
  • Tasoituskortti ja HCP

Ota golfmatkalle mukaan oman seurasi tasoituskortti ja/tai green card. Tarkista ennen matkanvarausta, että tasoituksesi riittää pelaamiseen kohteesi kentillä. Yleisin HCP-raja on 36. Joillakin kentillä voi olla eriäviä tasoitusvaatimuksia.
  • Green feet/Voucher

Varaamme green feet etukäteen saatavissa olevista ajoista mahdollisimman lähelle toiveitasi. Turkissa kuljetusten aikataulut ja caddiemasterille tarvittavat päivittäiset pelivoucherit on tallennettu kotisivujemme ”OMA GOLFMATKANI” valikkoon. Näytä niitä kysyttäessä älylaitteeltasi tai tulosta voucherit mukaasi ennen matkaa. Pyydettäessä toimitamme tarvittavat pelivoucherit sinulle.  Pyrimme tekemään peliaikojen muutokset toiveittesi mukaan ennen kohteeseen saapumista mahdollisuuksien mukaan.

  • Golfauto, kärryt ja välinevuokraus

Belekissä lisämaksullista golfautoa (n. 35-50 €/pvä) ei voi varata etukäteen, vaan varaus on itse tehtävä golfklubilta. Tarvitessasi golfautoa terveydellisistä syistä, lähetä lääkärinlausunto meille, toimitamme sen golfklubille ja voit saada etusijan varaukselle. Golfkärryjä on vuokrattavissa hintaan 5-7 €/kärry/päivä.
Golfmailoja ja pelisettejä on vuokrattavissa golfklubeilla, mutta kätevimmin teet vuokrauksen etukäteen suoraan sivuiltamme. Edullisinta on vuokrata mailasetti koko viikon ajalle, ja näin säästyt myös golfbägin kuljetusmaksulta lennolla.
  • Golfkierros

Ole ensimmäisen väylän aloituspaikalla hyvissä ajoin, kiinnitä huomiota myös pelinopeuteen. Pelaajan on oltava valmiina omalla pallollaan lyöntivuoron koittaessa. Jos lyöntejä kertyy liikaa, pallo poimitaan taskuun. Mikäli et ehdi hitaan pelin etenemisen takia pelata kierrosta loppuun, neuvottele asiasta caddiemasterin kanssa heti paikan päällä ja voit saada korvaavan uuden ajan. Pyydä tästä kirjallinen vahvistus, myöhemmin asioita voi olla vaikea selvittää.
 
Starttiaikojen varaukset ovat sitovia, joten huonon sään sattuessa on golfkentälle aina mentävä tai menetät maksut ja tee- ajan. Mikäli golfkenttä suljetaan sääolosuhteiden takia voit saada tästä korvaavan voucherin, mutta ainoastaan kysymällä sitä heti paikanpäällä golfkentällä.
 
Kaikki muutostoiveet peliaikoihin sekä lisäpelit on hyvä ilmoittaa oppaalle mahdollisimman pian, jotta ne pystytään hoitamaan golfklubien aukioloaikoina. Viime hetken muutoksia samalle päivälle voit itse kysyä caddiemasterilta.

  • Golfetiketti

Noudata kenttien sääntöjä ja golfetikettiä. Kansainvälisillä kentillä valvotaan asianmukaista pukeutumista. Lähes kaikilla kentillä pelikenkien tulee olla pehmeäpiikkiset, soft spikes. Palveluraha on suotava, mikäli haluat caddien avuksesi kentälle. Pienellä kiitoksella -jättämällä euron tai pari- ilahdutat suunnattomasti pelivälineittesi puhdistajaa.
  • Unlimited golf/Rajoittamaton golf

Joillekin kentille on varattavissa edulliseen hintaan rajoittamaton golfpaketti sesongin ulkopuolisille ajankohdille yleensä viikon mittaiselle matkalle. Tällöin pystymme varaamaan vain tietyn määrän peliaikoja etukäteen, loput ajat on itse varattava golfklubilta kohteessa sen hetkisen saatavuuden mukaan. Päivittäisten lisäpelien varaus on hyvä tehdä heti kohteeseen saavuttaessa, toisen kierroksen varauksen samana päivänä voi sopia caddiemasterin kautta. Rajoittamaton golfpaketti astuu yleensä voimaan heti ensimmäisenä päivänä hotelliin saavuttaessa, mutta ei ole voimassa enää lähtöpäivänä. Huomioi kuitenkin, että jokaisella golfklubilla omat erikoissäännöt koskien rajoittamatonta golfpakettia ja sen myyntiä.


  • Terveys ja turvallisuus

Koronaviruksen myötä on matkailu muuttunut. Sekä Matrix Golfmatkojen että tasokkaiden hotellien ja golfkenttien henkilökunta on koulutettu suojamaan, turvaamaan ja estämään viruksen tarttumista ja leviämistä. Yksilöllinen palvelu, turvavälit ja tarkka hygienia on lomallasi ensiarvoisen tärkeää, noudattamista valvotaan viranomaisten taholta.

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla pidä huoli tavaroistasi. Jätä arvokorut kotiin ja säilytä rahat, sekä arvoesineet hotellin tallelokerossa. Lomakohteessa on turvallisinta juoda pullotettua vettä. Varmista, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus mahdollisten sairastapauksien varalta. Ilmoita kaikista poikkeustapauksista heti oppaallesi. Korona tiedotteemme voit lukea täältä>>
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista löydät alta olevista lähteistä. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta alla olevista lähteistä.
 
Lue lisää:
Ulkoministeriö
THL

X

Evästeiden avulla kerätyn tiedon ansiosta voimme tarjota sinulle parempia palveluita. Klikkaamalla `OK´ hyväksyt, että Matrix Golfmatkat kerää evästetietoa ja käyttää sitä tietosuojalain sallimissa puitteissa. Lisätietoa on luettavissa osiosta ”Evästeet”.

OK